2014-02-27 17:52:02• hírek • Két irodaépület épülhet a Várdomb utca végébe

Két irodaépület épülhet a Várdomb utca végébe

Két irodaépület épülhet Szatmárnémeti új központjának közvetlen közelében, a Várdomb (Decebal) és az Imre herceg (Micu Klein) utcák kereszteződésében. A Szatmárnémeti Városi Tanács csütörtöki ülésén a testület jóváhagyta a városrész-rendezési tervet mind ennek a beruházásnak, mind pedig a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (R.A.R.) új telephelyének kapcsán.

A Várdomb és az Imre herceg utcák kereszteződésében található 867 négyzetméteres terület két személy tulajdonában van. Mindketten egy-egy kétszintes irodaépületet szeretnének építeni, magyarázta Nits János tanácsos. Igaz, egyikőjük határozottabb és ő mihamarabb kezdené a munkálatokat. A tanács megszavazta a városrész-rendezési tervet, amely öt évre érvényes. Ez azt jelenti, hogy addig kell elkészíteni a két, stílusában egymással harmonizáló épületet. A telken jelenleg is áll egy építmény, ám azt a tulajdonosa hamarosan lebontja.

A helyzetet bonyolítja azonban, hogy egy harmadik személy visszaigényelte a terület egy részét, ebben az ügyben jelenleg is zajlik a per. Nits felhívta kollégái figyelmét, a városrész-rendezési tervet ilyen esetben is el lehet fogadni, az önkormányzatnak azonban figyelnie kell majd az építkezési engedély megadásakor. „Amennyiben a telekkönyvben nem szerepel a vita ténye, akkor meg lehet ítélni az építkezési engedélyt a per lezárta előtt is. Ebben az esetben pedig tudomásom szerint nem szerepel", tette hozzá Nits.

Szőcs Péter történész egy másik problémára hívta fel a figyelmet: a telek az egykori szatmári vár helyén áll, ezért az építkezés megkezdése előtt régészeti felmérést kell majd készíteni, hogy kiderüljön, nincs-e ott valamiféle régészeti érték. „Nem hinném, hogy bármit is találnánk ott, ám mindenképpen meg kell vizsgáljuk a területet", magyarázta a tanácsos.

A testület egy másik városrész-rendezési tervet is elfogadott: a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal  ugyanis egy új telephelyet szeretne kialakítani a Károlyi úton, az egykori mezőgazdasági termelőszövetkezet épületeinek közelében. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Hegyi (Lucian Blaga) úton található székhelyükkel mi a szándékuk.

Ha már Hegyi út... az önkormányzat visszavonta a Hegyi út 409 szám alatti épület használati jogát a Langdon Down Egyesülettől. Egy másik fontos határozatban a testület 651 ösztöndíjat határozott meg az idei évre: ebből 20 teljesítmény-ösztöndíj (havi 50 lej), 91 érdemösztöndíj (havi 20 lej), 90 tanulmányi ösztöndíj (20 lej) és 450 szociális ösztöndíj (havi 30 lej).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: